Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Anul·lada la llicència de ‘Villa Català’ que atorgà l’Ajuntament d’Artà

Anul·lada la llicència de ‘Villa Català’ que atorgà l’Ajuntament d’Artà

(Ara Balears, 23/11/2014)

En la sentència, el jutge enumera les raons de les nul·litats de les llicències. Entre d’altres, indica que l’edifici està fora d’ordenació, perquè incompleix la Llei de costes i per irregularitats en el procés de concessió

M.B. La sentència 305/2014 del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma ha anul·lat les llicències d’obra atorgades per l’Ajuntament d’Artà per a la reforma de l’edificació coneguda com a ‘Villa Català’, situada a la urbanització de Montferrutx, a la Colònia de Sant Pere.

En la sentència, el jutge enumera les raons de les nul·litats de les llicències. Entre d’altres, indica que l’edifici està fora d’ordenació, perquè incompleix la Llei de costes i per irregularitats en el procés de concessió feta per part de l’Ajuntament, els anys 2005 i 2007. Una d’aquestes és la manca d’un informe jurídic previ a l’atorgament de la llicència. El jutge també fa notar que la llavors arquitecta municipal no podia realitzar informes tècnics, ja que era un càrrec de confiança.

Per altra banda, argumenta que les llicències incompleixen la normativa de distància de “reculada”. Segons indica el jutge, l’obra hauria de disposar també d’una autorització d’obres, instal·lacions i activitats permeses a la zona de protecció prevista en la legislació de Costes, que ha d’atorgar el Consell Insular de Mallorca. Tant el perit judicial com la secretària del Consistori haurien comprovat que efectivament el solar està situat parcialment dins la zona de servei de Costes, és a dir, en els 20 metres comptats a partir de la delimitació del domini públic marítim i terrestre.

Preguntes

L’agrupació IniciativaVerds presentarà una bateria de preguntes sobre la sentència en el ple ordinari que el Consistori ha de dur a terme dimarts que ve. Entre d’altres, demanarà per què s’encarregaren informes tècnics a un càrrec de confiança, sabent que no en tenia la competència. Així mateix, sol·licitarà informació sobre la tramitació de la resta de projectes d’obra de la urbanització de Montferrutx afectats per un domini públic d’una altra administració.

Les dues llicències es varen atorgar quan el batle era Rafel Gili, pare de l’actual primer edil. Pel que fa al càrrec de confiança, els Verds ja havien exigit en diverses ocasions que es regulàs aquesta plaça apel·lant a la seguretat jurídica.

La ‘Villa Català’ està inclosa en el catàleg de patrimoni històric del terme municipal d’Artà amb un grau de protecció parcial. És una casa aïllada pels quatre costats, amb un petit jardí davanter i coberta de dos aiguavessos de teula àrab.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/75042

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia