Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Artà: la demolició del càmping il·legal de la Colònia de Sant Pere, als jutjats

Artà: la demolició del càmping il·legal de la Colònia de Sant Pere, als jutjats

(Ara Balears, 29/10/2031)

Els propietaris demanen una indemnització de 3 milions al Govern i recorren l'ordre d'esbucament

La batalla per l'esbucament dels 88 bungalous declarats il·legals en el que fou el càmping de la Colònia de Sant Pere continuarà als jutjats. L'empresa propietària, UPA SA, presentà una demanda contra l'ordre d'esbucament dictada pel Consell de Mallorca i un jutge haurà de resoldre el cas.

El Consell considerà el 2006 que els 88 apartaments, d'uns trenta metres quadrats cadascun, no es podien legalitzar i en dictà l'ordre de demolició. L'ordre es ratificà l'any passat i els propietaris han acudit als tribunals per evitar-ho. A més, demanen una indemnització de tres milions d'euros a la Conselleria de Turisme del Govern balear, en concepte d'indemnitzacions.

El procés està en fase d'instrucció i el partit IniciativaVerds s'ha personat en la causa per defensar "la demolició de la urbanització encoberta i il·legal que suposen els 88 bungalous", declarà ahir el coordinador de la formació ecosocialista, David Abril. "Temem que el procés s'allargui tant com el de ses Covetes", afegí. A més, el regidor de la formació a Artà, Guillem Caldentey, ha demanat a l'Ajuntament que es personi en la causa "si el que es vol és defensar la legalitat i el territori".

Construccions mòbils?

La llei permet instal·lar sense llicència en càmpings "construccions fàcilment transportables". Malgrat que les 88 construccions són de ciment, els propietaris defensen que són "mòbils o fàcilment transportables", amb l'argument que es poden desmuntar en peces i moure's.

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) desmuntà la tesi dels propietaris quan dictà la sentència que els condemnà a pagar 17.000 euros. Tot i que el TSJIB rebaixà dràsticament la sanció de 937.000 euros que demanava el Consell, els magistrats assenyalaren que "la instal·lació dels bungalous necessitava llicència d'obres municipal", un permís que no tenia. Segons argumenta el TSJIB, "si s'admetés que pel simple fet que es pot desmuntar en peces, una construcció és fàcilment transportable, res no impediria construir un hotel per mòduls prefabricats sense llicència d'obres".

Segons la mateixa sentència del TSJIB, l'empresa UPA SA, propietària del càmping, "havia comunicat a l'Ajuntament d'Artà el canvi de casetes de fusta per altres de ciment i (…) no consta que l'Ajuntament advertís de la necessitat de llicència municipal". A més, el Govern havia donat al càmping el permís necessari per obrir el complex com un establiment turístic. En aquest sentit, els propietaris afirmen que "el 16 de novembre de 1999 la mateixa Conselleria va donar la concessió de modernització turística al càmping". Segons UPA SA, si la Conselleria no hagués donat llum verda al negoci, "no s'hauria realitzat la inversió ni tampoc s'hagués hagut de tancar l'establiment". És així que per tots els danys causats els propietaris demanen al Govern una indemnització de 3.391.649 euros.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/73964

Comentarios





		

Arxius

<Diciembre 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Categories

  • Eivissa i Formentera
  • Especial
  • Mallorca
  • Menorca
  • Operacio Voramar
  • Suprainsular
  • Etiquetes

    Llista d'etiquetes

    Documents

  • Altres infraccions
  • Notícies d'anys anteriors
  • Què és Disúrbia?
  • Recopilacions de notícies
  • Cercador de Disúrbia:


    Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

    Blogalia

    Blogalia