Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > El germà del número dos del PP redactà el projecte irregular del «cas ses Salines»

El germà del número dos del PP redactà el projecte irregular del «cas ses Salines»

(Diari de Balears, 18/05/2006)

L'arquitecte Joan Serra Burguera incorporà els certificats dels ajuntaments del PP investigats

LL.PLANAS/G.MAS.Palma.
El projecte que es féu servir l'any 2005 per demanar al Consell de Mallorca la concessió d'un interès general per a la construcció d'un centre hípic a ses Salines, utilitzat de forma irregular per legalitzar l'habitatge del batle Sebastià Vidal, fou redactat per l'arquitecte Joan Serra Burguera, germà del tinent de batle Rafel Serra Burguera, número 2 del PP saliner.

El tinent de batle, de fet, s'encarregà des de l'Ajuntament de ses Salines de signar tota la documentació per a la tramitació de l'interès general per a la casa de Vidal com si fos la seu de l'Agrupació de Cavallistes de ses Salines, i encarregà al seu germà la redacció d'un «Projecte bàsic i d'execució per a la construcció d'un centre hípic», a sòl rústic de la parcel·la 21 del polígon 9, quan realment allà es trobaven l'habitatge unifamiliar de dues plantes i unes quadres de Sebastià Vidal de forma irregular.

L'arquitecte redactà així un extens projecte per demanar l'interès general, que justificava les construccions existents per convertir-se en la seu de l'Agrupació de Cavallistes de ses Salines. El projecte fou registrat a l'Ajuntament de ses Salines el 15 de febrer de 2005 i remès al Departament de Territori del Consell de Mallorca set dies després adjuntat a una sol·licitud signada pel seu germà, el tinent de batle Rafel Serra Burguera.

En el projecte arquitectònic esmentat, al seu annex número 1, es varen incloure les «certificacions dels ajuntaments» del PP, documents que Diari de Balears desvelà el passat 3 d'agost i que desfermaren l'escàndol polític que ha provocat des d'aleshores que el Consell de Mallorca anul·lès l'interès general concedit inicialment, la dimissió de Sebastià Vidal com a batle i la querella contra ell, vuit batles i dos tinents de batle del PP més per un presumpte delicte de falsedat documental. La Fiscalia Anticorrupció ha obert diligències en el ja conegut com «cas ses Salines», tal com informà aquest diari dimarts passat.

Tot això perquè els alts càrrecs municipals del PP avalaren l'interès general amb diferents certificats i documents, i en nom dels seus ajuntaments, assegurant que l'Agrupació de Cavallistes de ses Salines havia actuat als seus municipis des dels anys 1995 i 1996, quan aquesta no es constituí fins l'any 2001.

Dates dels certificats

Els certificats d'aquests ajuntaments que el germà del tinent de batle de ses Salines aportà al projecte arquitectònic es feren tots en un termini de 12 dies. Els dels ajuntaments de Campos i Llucmajor tenen signatura de dia 5 d'agost de 2004, mentre que la majoria (Lloret, Felanitx, sa Pobla, Inca i Santa Margalida) se signaren dia 6. Els documents de Santa Margalida, ses Salines i Selva portaven data del dia 11 mentre que el darrer, de l'Ajuntament de Santanyí, fou signat el 17 d'agost.

Sobre el certificat de l'Ajuntament de ses Salines cal destacar que el mateix Sebastià Vidal, aprofitant el càrrec de batle, signà el document on donava fe que l'Agrupació de Cavallistes de ses Salines havia actuat al seu municipi «en diverses exhibicions, demostracions i espectacles de doma, des de 1995, fins avui, de manera habitual».

Quan tot l'afer fou públic, el servei de Disciplina Urbanística del Consell de Mallorca actuà de forma immediata. El mateix dia que aquest diari desvelava els documents presumptament falsos dels ajuntaments governats pel PP, el 3 d'agost de 2005, es realitzà una inspecció a les edificacions objecte de l'interès general. Al seu informe, els tècnics del Consell deixaven clar que l'edifici principal era «possiblement un habitatge», i que els acabats de construcció demostraven que no tenia més de 10 anys.

2006-05-18 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/40042

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia