Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > El GOB Menorca denuncia la intenció del Consell d'amnistiar edificacions i aparcaments il·legals

El GOB Menorca denuncia la intenció del Consell d'amnistiar edificacions i aparcaments il·legals

(Ara Balears, 10/07/2014)

Al principi de la legislatura, segons el GOB, l'actual equip de govern va fer molta bandera del que anomenava "seguretat jurídica", a fi de poder animar l'economia de l'illa

ARA BALEARS Palma. El GOB Menorca ha denunciat avui que aquesta setmana el Consell Insular ha anunciat "dues coses preocupants". D'una banda, "la intenció de legalitzar les construccions il·legals en rústic", i de l'altra, la "voluntat de mantenir alguns aparcaments sense llicència".

Al principi de la legislatura, segons el GOB, l'actual equip de govern va fer molta bandera del que anomenava "seguretat jurídica", a fi de poder animar l'economia de l'illa. "Però les actuacions que s'estan fent van just en sentit contrari i mostren una deriva que està acabant amb les garanties dels interessos generals", asseguren.

La Conselleria d'Ordenació del Territori proposarà en el pròxim ple que tots els edificis il·legals en rústic amb infraccions prescrites siguin legalitzats. "Una amnistia que consisteix a premiar els que ho han fet malament", segons denuncia l'organització ecologista.

"Efectivament, la gent que no ha respectat les lleis, que no ha pagat impostos, que no ha contractat professionals i que ha contribuït a espanyar el paisatge de Menorca ara veurà com el govern insular li atorga el premi de la legalització", diuen. Això, recorden, al costat dels veïnats "que no han construït perquè estava prohibit" i que ara quedaran "amb un pam de nas", veient com l'edifici il·legal puja espectacularment de preu al mercat immobiliari.

El GOB considera que això suposarà "guanys especulatius per als infractors i incredulitat per als que respecten la llei". Un "nou" episodi, per tant, "contra la credibilitat de les institucions" de Menorca.

El GOB enviarà aquests dies un escrit a la consellera Marta Vidal per recordar-li aquestes consideracions i per demanar una demostració clara d'aposta per l'efectivitat del Consorci de Disciplina Urbanística en rústic. Aquest òrgan, que es va crear fa 10 anys per vigilar el sòl rústic, ha estat pràcticament paralitzat els dos darrers anys "per interferència de l'estament polític", a parer dels ecologistes.

També consideren "molt preocupant" l'incompliment "sistemàtic" de les normes amb què s'estaria actuant: no només s'ignoren els procediments establerts, sinó que, segons el GOB, s'està entrant en contradicció important amb normatives de conservació. "És el cas de les ampliacions il·legals dels aparcaments de Macarella i Cala en Turqueta, que estan provocant una enorme massificació de gent sobre les platges".

En aquest sentit, el GOB escriurà de nou a l'Ajuntament de Ciutadella per saber en quin estat es troba l'expedient de disciplina urbanística que es va obrir l'any passat precisament per l'obertura sense llicència de l'aparcament de Cala en Turqueta i demanar com és possible que es permeti que enguany es torni a usar.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/74766

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia