Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Manacor: l’Ajuntament assumirà la demolició dels aparcaments del Principal

Manacor: l’Ajuntament assumirà la demolició dels aparcaments del Principal

(Ara Balears, 7/06/2014)

El departament d’Urbanisme ja prepara el projecte d’esbucament

JOAN SITGES. Hi ha un escrit dels constructors de l’edifici d’aparcaments que eximeix l’Ajuntament de qualsevol responsabilitat legal”, explicà el batle Antoni Pastor l’abril. Per això, des de l’Ajuntament confiaven que fos possible “instar els propietaris a fer la demolició”. Ara, però, tot indica que des de l’equip de govern ja no confien en aquesta possibilitat i han decidit que sigui el Consistori el que encapçali la demolició.

De fet, l’equip d’arquitectes municipal ja treballa en la redacció del projecte que haurà de servir per tomar la planta superior, a més d’altres instal·lacions. En aquest sentit, els representants legals dels promotors dels aparcaments que s’aixecaren en el solar que ocupava l’antic teatre Principal han explicat que “no mourem ni un dit per fer la demolició, la sentència diu ben clar que el Tribunal Superior obliga l’Ajuntament a eliminar les parts de l’edifici que no són legals”.

El TSJIB dictà sentència el març. La decisió judicial, que és inapel·lable, implica que s’hauran de fer desaparèixer tots els aparcaments del terrat, els de la quarta planta i bona part dels del tercer pis. A més, s’haurà de llevar una part dels altres pisos i reconfigurar totes les instal·lacions, els ascensors i les rampes d’accés. Unes intervencions que poden suposar l’eliminació d’encara més aparcaments.

Indemnitzacions

Segons alguns dels juristes consultats, “l’Ajuntament podria requerir als promotors que s’encarregassin de la demolició, però aquest procediment podria fer que els que impulsaren la construcció demanassin encara més indemnitzacions”.

Altres advocats apunten a la possibilitat que l’Ajuntament “reclami els doblers de la demolició a la societat mercantil que s’encarregà de la construcció i la venda dels aparcaments, però allò més segur és que l’empresa es declari insolvent i, per molt que els manacorins reclamin, hauran d’acabar pagant la demolició amb doblers públics”.

Però a banda de les despeses que suposarà la demolició, tant els promotors com els propietaris que amb la demolició hauran perdut el lloc on aparquen podran demanar indemnitzacions. “Aquesta setmana ens havíem de reunir amb els representants municipals, però es va suspendre la reunió”, lamentà el president de l’associació de propietaris, Llorenç Llodrà. “Els propietaris de llocs d’aparcament no ens hi pronunciarem fins que no s’hagin acabat les tasques de demolició, que serà quan podrem fer recompte dels llocs de valor que s’hauran perdut”.

Tot i això, cal tenir en compte que l’Ajuntament, els promotors de l’edifici i l’associació de propietaris estan disposats a negociar. Així, és previsible que intentin trobar una solució que, després de la demolició que començarà a la tardor, pugui satisfer totes les parts afectades per la sentència judicial.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/74686

Comentarios

		

Arxius

<Diciembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia