Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Mancor de la Vall: el 10% del pressupost, per tomar cases il·legals de Biniatzent d'Alt

Mancor de la Vall: el 10% del pressupost, per tomar cases il·legals de Biniatzent d'Alt

(Ara Balears, 5/12/2013)

PSM-IV demana la dimissió de l'exbatle Bernadí Coll

JOAN SITGES. Els tribunals anul·laren l'octubre del 2010 tres llicències d'obres que l'Ajuntament aprovà en el mandat de l'exbatle Bernadí Coll, entre el 2004 i 2006. La justícia, a més, condemnà l'Ajuntament a esbucar dues construccions il·legals.

Des de PSM-IV local, el grup majoritari a l'oposició municipal, denuncien que l'exbatle "ha faltat a la veritat sobre qui hauria d'assumir el cost de l'enderrocament, perquè l'exbatle va insistir que recauria damunt el propietari de les cases", explica el regidor Guillem Villalonga.

Qui hauria de pagar les despeses


Des del govern municipal han defensat durant anys que serien els propietaris els que haurien de pagar les despeses de les demolicions. "Des de l'inici del contenciós als jutjats ens hem trobat amb informació oculta i hem demanat explicacions reiteradament a l'equip de govern, però sempre hem rebut la mateixa resposta", afegeix Villalonga.

No fou fins al 6 de novembre que els regidors populars del govern municipal informaren el ple del projecte de demolició d'un dels dos habitatges que preveu la sentència, que haurà de pagar l'Ajuntament. "El projecte té un valor inicial aproximat de 114.000 euros, que haurà de pagar el poble", expliquen des del PSM-IV. Una suma que no és precisament petita, si es té en compte que representa prop del 10% del pressupost municipal.

El projecte que haurà de pagar l'Ajuntament té un valor de sortida de prop de 114.000 euros i les obres de demolició hauran d'estar acabades abans de dia 1 de març de 2014.

Ple extraordinari

Per això, PSM-IV sol·licità ahir un ple extraordinari "per demanar que l'Ajuntament es disculpi amb el poble per la mala gestió d'aquest cas, que s'informi de quines partides pressupostàries es retallaran per poder fer front als costos, que d'entrada ascendeixen a 114.000 euros". A més, els regidors de la formació demanen "la dimissió de l'exbatle pel PP com a conseller insular, atès que les llicències d'obres es varen aprovar sota el seu mandat".

Des del PSM-IV de Mancor adverteixen, així mateix, que "aquesta quantitat pot ser tan sols la primera part d'un seguit de doblers que l'Ajuntament haurà de pagar". I és que existeix la possibilitat que l'afectat pels enderrocaments presenti una demanda per danys i perjudicis contra el Consistori, que seria el responsable d'haver concedit llicències d'obra que la justícia considera il·legals.

Els econacionalistes, a més, volen deixar constància d'allò que consideren una "casualitat". I és que l'exbatle Bernadí Coll va abandonar el càrrec a l'Ajuntament quan "aparentment els terminis legals deixen Coll fora de qualsevol responsabilitat".

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/74116

Comentarios

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia