Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Just un 15% d’edificis de Palma han fet enguany la inspecció

Just un 15% d’edificis de Palma han fet enguany la inspecció

(Diari de Balears, 20/07/2012)

La Regidoria d’Urbanisme reconeix que el Departament d’ITE està col·lapsat, però confia a remuntar la xifra durant la segona part de l’any

[Nota de Disúrbia: aquesta notícia ni tan sols hauria de recollir-se en aquest blog, el que passa és que, des de l'aprovació de la desorientada Llei 7/2012, això també constitueix una infracció urbanística (art. 27.1.e LDU); tot i que, com que no té cap sanció prevista, és impossible que s'apliqui. Així es legisla en la nostra comunitat autònoma...]

Només un 15% dels edificis que enguany han de superar la Inspecció Tècnica (ITE) han fet ja la prova. Concretament, són 438 els propietaris que ja han passat aquesta inspecció, però encara en queden 2.549 que no ho han fet. Aquest 85% restant haurà de presentar la prova d’ITE superada abans que acabi aquest any.

A més a més, el departament de Disciplina Urbanística, i concretament l’àrea d’ITE, està saturada. Així ho denuncià ahir mateix l’anterior regidora d’Urbanisme, la socialista Yolanda Garví, i ho corroborà  l’actual mandatari d’àrea, Jesús Valls. El col·lapse de l’àrea ha arribat a un punt que s’hauria aturat el servei de notificació de multes.

No debades, l’any passat només un 57% dels edificis a què els tocava passar la ITE ho feren. Però el 43% restant, infractors tots ells durant el 2011,  no han rebut cap multa, de moment. I ja fa set mesos que s’acabà el seu temps.

Encara més greu: Urbanisme tampoc no ha posat cap sanció  corresponent als infractors de l’any 2010, quan se’n registrà un 50% i un altre 50% de propietaris que compliren amb el tràmit de passar la ITE. La regidora Yolanda Garví expressà la seva preocupació tant pel fet que quasi cap propietari no superi la ITE com pel fet que no siguin sancionats. “La ITE dóna seguretat física. És del tot necessària”, asseverà, i establí la següent comparació: “Què passaria si no multàssim els conductors que circulen sense el cinturó de seguretat?”.

El regidor Jesús Valls (PP) reconegué la falta de sancions, però matisà que es deu a l’alentiment  del servei. “De fet, multarem els infractors, tot i que sigui amb tardança. Allò important és que el temps per interposar la multa no prescrigui”.

Així mateix, Garví retragué al PP haver fet fora tres treballadors del departament de Disciplina Urbanística, cosa que explicaria la demora en les notificacions. Valls, però, replicà que fins ara només s’hi dedicaven dues persones i que ha donat ordre d’incorporar dos treballadors més a la realització d’aquestes tasques.

A més, l’antiga regidora d’Urbanisme lamenta que el nou equip de govern hagi suprimit l’enviament de cartes oficials als propietaris dels edificis obligats a passar la ITE. “Nosaltres els avisàvem a principis d’any, perquè es planificassin; i els tornàvem a enviar un altre avís al mes d’octubre, perquè fessin via en els tràmits”, explicà Garví.

El seu successor, Jesús Valls, admeté que el sistema de cartes era correcte i anuncià que el recuperaran, tot i que hi incorporaran  criteris nous per fer més específiques les indicacions de l’àrea d’Urbanisme.

2012-07-20 | Etiquetes: , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/72124

Comentarios

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia