Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Sencelles: els ruberters guanyen la batalla a l’especulació

Sencelles: els ruberters guanyen la batalla a l’especulació

(Diari de Balears, 4/07/2011)

El ple de Sencelles aprova demolir els fonaments dels 4 adossats començats i construir un pàrquing i una zona verda en el solar, que quedarà buit

Antoni Pol. No hi haurà adossats nous a Ruberts. Els fonaments dels quatre que ja es varen començar i la construcció dels quals va ser paralitzada per ordre judicial seran demolits. Els veïns de Ruberts, un llogaret en el cor de Mallorca dins el terme municipal de Sencelles, han guanyat la batalla que a finals de la dècada dels 90 emprengueren contra el puixant desenvolupisme urbanístic, que amenaçava de duplicar el nombre d'habitants i rompre la tradició urbanística i la seva relació amb l'entorn rural.

L'Ajuntament de Sencelles ha aprovat recentment, en sessió plenària, les bases de l'acord amb els ruberters. A l'esmentat document s'especifica que els tres adossats ja acabats, i habitats des de fa anys, es mantindran. Per contra, al solar on es varen aixecar els fonaments dels altres quatre s'hi construirà un aparcament i s'hi habilitarà una zona verda.

Miquel Torrens, secretari de l'associació de veïns, assegura que els ruberters "estam molt satisfets". "Per petit que un sigui, si un té raó, la té", afegeix Torrens. Per entendre el que ha passar a Ruberts cal remuntar-se a finals dels anys 90, quan l'Ajuntament de Sencelles, llavors governat pel Partit Popular, va atorgar una llicència que autoritzava la construcció de tres adossats a l'entrada de Ruberts. El GOB i els veïns s'hi varen oposar de seguida i impugnaren la llicència, però quan els tribunals, cinc anys després, els varen donar la raó, els adossats ja estaven aixecats i habitats. El 2003, l'Ajuntament de Sencelles -encara amb un batle del PP- va concedir una altra llicència per aixecar-ne quatre més. L'associació de veïns i el GOB recorrergueren de nou el permís davant els tribunals i el jutge els va tornar a donar la raó.

L'Ajuntament de Sencelles i els ruberters recuperaren el diàleg el 2009, amb el PP a l'oposició i amb tres sentències judicials a favor dels veïns que obligaven el Consistori a "restablir la legalitat" urbanística a Ruberts: és a dir, a deixar el llogaret tal com era abans dels adossats. Està previst que aviat l'Ajuntament i l'associació de veïns firmin un conveni que posarà fi a la disputa i que suposarà mantenir els tres habitatges ocupats i demolir els fonaments dels quatre que ja s'han començat a aixecar. Encara que el tracte no està tancat, el més probable és que la promotora dels adossats accepti traslladar l'edificabilitat o aprofitament urbanístic -l'Ajuntament li va concedir les llicències d'obra- al nucli urbà de Sencelles. El trasllat de l'edificabilitat estalviaria una indemnització probablement milionària per a la promotora.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/70029

Comentarios

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia