Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Alaró esbucarà l’annex del polític anglès Mark Field

Alaró esbucarà l’annex del polític anglès Mark Field

(Diari de Balears, 20/06/2011)

L’Ajuntament ha ordenat la demolició subsidiària de l’edificació després que el parlamentari hagi presentat un recurs que la Sala no ha acceptat

M. Serra. Un any després que l'Ajuntament d'Alaró obrís un expedient de disciplina urbanística contra les obres de construcció il·legals d'un annex de 40 metres quadrats en un habitatge situat en sòl rústic propietat del polític anglès Mark Christopher Field, la demolició sembla immediata. Durant un any, els tràmits i sobretot la lentitud de l'Administració han provocat que l'esbucament de la casa s'anàs perllongant sense que l'ampliació il·legal fos castigada.

Ara, després de diversos tràmits sembla que es procedirà a eliminar-la. El batle d'Alaró, Joan Simonet, assegura que "durant un any la Sala ha notificat al senyor Field que havia de presentar la documentació adient per legalitzar l'annex, però no hem rebut resposta dels seus missers". Segons Simonet, "només quan es va fer públic que la demolició seria l'opció escollida per l'Ajuntament per acabar amb la situació (ara fa uns quatre mesos) els seus advocats es posaren en contacte amb la Sala, ens presentaren un recurs de demolició i al·legaren que Field havia comprat l'edificabilitat de la finca que el polític té al costat de la casa".

Legal

El batle assevera que "l'Ajuntament desconeix la figura que al·lega Field (l'edificabilitat de la finca) i que no l'han trobada reconeguda jurídicament per enlloc", per la qual cosa han decidit rebutjar el recurs que presentaren els missers de Field i ordenar als tècnics municipals la demolició subsidiària de l'annex.

Simonet confessa que "el Consistori hauria paralitzat la demolició si el polític hagués comprat els terrenys del veí, però hem parlat amb ell i ens nega que Field hagi comprat els terrenys. També desconeix que tal com al·lega el polític li hagi comprat l'edificabilitat de la finca, una figura que tampoc sap què és". La propera passa que seguirà l'Ajuntament d'Alaró serà instar el polític anglès que els deixi entrar a la casa per realitzar la demolició de l'annex i si s'hi se seguirà la via judicial.

Malgrat que la demolició la faci el Consistori alaroner, les despeses dels tràmits i de la feina aniran a càrrec de Field. Previsiblement, Field haurà de pagar al Consistori el 75 per cent del valor de l'obra il·legal realitzada, que segons fonts municipals s'apropen als 20.000 euros, una multa a la qual se sumarà una sanció inicial de 150 euros que se li va imposar per març del 2010 quan se li va obrir l'expedient sancionadors.

Consciència

Des de l'Ajuntament no creuen que Mark Field "sigui el responsable directe de l'ampliació il·legal del seu habitatge ja que ell resideix a Anglaterra" i consideren que tot pot ser per "un mal assessorament o una mala gestió per part dels seus advocats".

De fet, el batle Simonet sosté que "hi ha poca conscienciació sobre el compliment de les normes urbanístiques" al municipi i que l'Ajuntament d'Alaró "l'any passat va obrir al mes una mitjana de tres expedients de disciplina urbanística", una xifra important si és té en compte que el municipi d'Alaró disposa d'una població d'uns cinc mil habitants.

No obstant això, aquesta no és la primera vegada que Mark Christopher Field realitza obres il·legals als voltants dels 4.000 metres quadrats que posseeix en sòl rústic a Alaró.

Ja al 2007 el polític realitzà la reforma de la seva residència sense tenir els permisos legals pertinents. El parlamentari britànic remodelà una discreta caseta de camp i la va convertir en un xalet de dos-cents metres quadrats, amb dues plantes i piscina. Per haver-ho fet, l'Ajuntament d'Alaró el sancionà, però avui endia la construcció ja ha estat legalitzada i disposa del final d'obra.

Mark Field és un polític anglès amb una llarga trajectòria, tot i que té 46 anys. És advocat, forma part del Partit Conservador i és membre del Parlament del Regne Unit en representació de Londres i Westminster.

2011-06-20 | Etiquetes: , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/69947

Comentarios

		

Arxius

<Octubre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia