Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Santa Margalida: 6,7 milions en qüestió

Santa Margalida: 6,7 milions en qüestió

(Diari de Balears, 9/02/2011)

El promotor d’un geriàtric de luxe els reclama a l’Ajuntament de Santa Margalida després que aquest hagi anul·lat la llicència per fer l’obra, concedida el 2000 basant-se en un interès general també caducat

Elena Ballestero. El grup immobiliari AYCO reclama a l'Ajuntament de Santa Margalida una indemnització de 6.723.484,18 euros en concepte de danys i perjudicis, després que aquest hagi anul·lat la llicència d'obres que va concedir l'any 2000 per a la construcció d'un geriàtric de luxe a Can Picafort amb una superfície total de 14.000 metres quadrats i un volum important. El projecte disposava d'un interès general (també anul·lat pel Consell) i mai no arribà a executar-se. L'Ajuntament de Santa Margalida ha admès ara a tràmit la reclamació, tal com estipula la llei per determinar si existeix responsabilitat de l'Ajuntament i si aquesta comporta l'obligació d'indemnitzar el sol·licitant.

Anys 80

El projecte de construcció d'un geriàtric de luxe a la finca de Santa Eulàlia coeja per Santa Margalida des de finals dels anys 80. Va obtenir un interès general per aixecar-hi una clínica assistencial geriàtrica el desembre de 1988, malgrat les advertències d'UM i del PSOE, els quals sempre denunciaren que l'obra encobria un hotel de luxe sota la figura d'un asil.

La iniciativa va quedar paralitzada durant diversos anys, coincidint amb un canvi de propietaris, fins que el 2003 la promotora va tractar de reactivar-lo presentant a l'Ajuntament un nou projecte d'execució. La darrera llicència municipal havia estat concedida el 2000 partint d'un projecte bàsic pel qual, tenint en compte el temps transcorregut i les modificacions que sofria el projecte bàsic inicial, els tècnics municipals varen aconsellar al Consistori denegar-ne l'execució. L'Ajuntament va remetre llavors al Consell de Mallorca l'expedient per si havia de modificar-ne també l'interès general i va acompanyar l'expedient d'un informe desfavorable al pla, perquè els criteris urbanístics del 1988 permetien un volum important de construcció en sòl rústic, que ara es considera massa impactant.

Després d'analitzar la informació remesa per l'Ajuntament, el Consell va denegar la modificació del projecte i va iniciar els tràmits de caducitat de l'interès general concedit l'any 1988. La promotora ha posat un contenciós contra l'esmentada caducitat. El gener de l'any 2010, i després de la declaració de la caducitat de l'interès general per part del Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Santa Margalida va començar els tràmits per declarar també caducada la llicència d'obres original, que autoritzava el projecte bàsic.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/68911

Comentarios

		

Arxius

<Marzo 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia