Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > L’arquitecte municipal d’Inca i el del mercat declararan davant el jutge

L’arquitecte municipal d’Inca i el del mercat declararan davant el jutge

(Diari de Balears, 28/12/2010)

La Sala Contenciosa Administrativa els cita per la demanda que l’Ajuntament d’Inca presentà, el juliol de 2008, contra el Consell perquè aquesta institució es negà a acceptar que hi hagués un “error material” en el planejament urbanístic. El polèmic mur encara és il·legal

Antoni Pol. L'arquitecte que dissenyà l'edifici del mercat cobert, Carles Muro, i l'arquitecte municipal d'Inca, Óscar Romero, han estat citats a declarar el 14 de gener a la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia per la demanda que l'Ajuntament d'Inca interposà, el juliol de 2008, contra el Consell de Mallorca.

El Consistori presentà una denúncia contra l'Executiu insular perquè aquesta institució no acceptà que el mur del mercat envaís part del carrer del Born a causa d'un "error material" en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), tal com ha defensat el Consistori.

La Secció Primera de la Sala Contenciosa Administrativa també ha remès una carta al batle d'Inca, Rafel Torres, per sol·licitar-li que aporti les proves -informes tècnics i d'altres- de la part demandant abans del 19 de gener.

El 25 de juliol de 2008, en plena polèmica per la paret del mercat, l'equip de govern (PP) acordà presentar per via d'urgència un recurs contenciós administratiu contra un acord de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni -organisme de caràcter polític dependent del Consell- en el qual es rebutjava que en el PGOU s'hagués produït un "error material" en l'alineació del carrer del Born. Si la Comissió hagués acceptat la correcció, el mur hauria quedat legalitzat de facto.

Cal recordar, així mateix, que la Comissió Tècnica -formada per tècnics- també es va mostrar favorable a no acceptar l'esmena proposada pel Consistori inquer.

Polèmica

La polèmica per aquesta paret es desencadenà quan se sabé que el nou edifici del Mercat envaïa 2 metres i 20 centímetres del carrer del Born. Per intentar legalitzar la situació, la Sala al·legà que en la redacció del planejament urbanístic s'havia comès un "error material", però el Consell va rebutjar l'argument i va instar el Consistori a tractar de legalitzar el mur amb una modificació puntual del Pla General. De moment, per tant, amb el nou PGOU no aprovat a hores d'ara, la paret continua sent il·legal.

D'altra banda, s'ha de pensar que per maig de 2008 la Comissió Insular d'Urbanisme aprovà que presentaria un recurs contenciós administratiu precisament perquè el projecte del nou mercat no s'ajustava al planejament d'edificació i envaïa un tros del Born. Els tribunals encara no s'hi han pronunciat.

Sense cap dubte, aquesta construcció ha estat una de les obres més polèmiques de les executades a Inca els darrers anys. La història començà el 2004, quan l'Ajuntament anuncià que esbucaria l'edifici antic i n'alçaria un altre. El Consistori augurà que estaria llest per novembre de 2005, però no va ser fins fa 9 mesos -el 10 d'abril- que Pere Rotger -llavors batle- en va descobrir la placa commemorativa.

2010-12-28 | Etiquetes: , , , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/68553

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia