Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Alcúdia: sense electricitat

Alcúdia: sense electricitat

(Diari de Balears, 10/02/2009)

Gesa talla, per ordre del Consell, el subministrament de corrent al xalet il·legal que el regidor d’Urbanisme d’Inca té a Alcúdia

Elena Ballestero. El xalet il·legal que el regidor d'Urbanisme d'Inca, Bartomeu Seguí, es construí fa dues dècades al predi del Gerràs, a Alcúdia, ha deixat de tenir subministrament elèctric després que el Consell de Mallorca ordenàs el novembre passat a l'empresa Gesa que complís una ordre, dictada el 2006 i encara sense executar, d'interrupció del servei, perquè declarà l'habitatge en situació irregular i fora d'ordenació.

Final d'obra

El tall definitiu del proveïment -la casa disposava d'un comptador a pesar de no tenir el final d'obra ni, menys encara, cèdula d'habitabilitat- té lloc dos mesos després que el fundador del Partit Popular d'Inca, Joan Ferrà, denunciàs la situació a la institució insular. La mala relació que mantenen des de fa anys Ferrà i Seguí és més que evident. El litigi entre la Sala i el creador del PP de la localitat per l'expropiació dels terrenys necessaris per ampliar el col·legi públic Ponent empitjorà el tracte entre tots dos, que des de llavors mantenen diferents enfrontaments judicials.

"Sé que faig de Quixot quan denuncii aquestes irregularitats, però algú ho ha de fer amb el que tenim a Mallorca", manifestà ahir Ferrà, satisfet del tall de corrent al xalet de Seguí, de qui assegurà que "té la casa llogada a estrangers una bona part de l'any". "N'estic content, perquè s'ha fet justícia i a la fi Bartomeu Seguí és tractat com un ciutadà més. La interrupció del subministrament confirma el que ja advertí l'oposició fa temps: que l'edil d'Urbanisme a Inca és un llop que cuida ovelles. Ell ha de donar exemple i no pot ordenar, com ho ha fet, la demolició d'un xalet si ell ha comès aquesta il·legalitat", afirmà ahir Ferrà.

El Consell de Mallorca considera provat des de l'any 2006 que el responsable de temes d'habitatge a la capital del Raiguer, Bartomeu Seguí, construí de manera il·legal la seva segona residència el 1990 i que enganà la Comissió Insular d'Urbanisme per a l'obtenció de la llicència acreditant que disposava de prou metres per edificar, quan resulta que no té la totalitat dels terrenys registrats a nom seu.

Filigranes urbanístiques


L'any 1990, el regidor d'Urbanisme d'Inca acredità davant l'Ajuntament d'Alcúdia i la Comissió Insular d'Urbanisme que tenia 84.000 metres quadrats de terrenys al predi del Gerràs d'Alcúdia, suficients per construir-hi una segona residència. El Consistori alcudienc autoritzà l'obra i en supedità la llicència a l'obligatorietat d'inscriure la finca al Registre de la Propietat amb els metres acreditats i amb la condició d'indivisible. Però quan Seguí registrà els terrenys, al cap de dos anys, els atribuí una superfície considerablement més gran. La Sala no concedí el final d'obra per l'incompliment de la clàusula que volia garantir la legalitat vigent en sòl rústic. Així i tot, la casa de Seguí arribà a tenir un comptador de corrent. Va ser el PSM qui denuncià els fets al Consell de Mallorca, que declarà irregular l'habitatge el 2006.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/65902

Comentarios

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia