Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > 139 demolicions pendents

139 demolicions pendents

(Diari de Balears, 12/04/2009)

L’Agència de protecció de la legalitat urbanística i territorial té sobre la taula 139 expedients de construccions il·legals, de les quals 69 estan llestes per ser esbucades. Enguany, en tomaran vuit

Andreu Perelló. L’Agència de protecció de la legalitat urbanística i territorial de Mallorca té sobre la taula la demolició d’un total de 139 edificacions construïdes de manera il·legal. D’aquestes, 69 són ja executables per part de l’organisme acabat de constituir i que depèn del Consell de Mallorca. Les 70 edificacions restants es troben encara en procés.

De les 69 demolicions executables, almenys vuit es duran a terme al llarg d’enguany, segons les previsions que maneja el departament de Territori del Consell de Mallorca. Es tracta de sis habitatges construïts il·legalment en sòl rústic als municipis d’Alaró, Pollença (2), Campanet, Llucmajor i Maria de la Salut. A més, l’Agència té previst esbucar una caseta amb piscina a Llucmajor i l’ampliació d’un hotel construït en sòl urbà a Son Servera.

Són, així mateix, els vuit casos que quedaren pendents de tomar-se l’any passat perquè restaren fora de l’assignació pressupostària de l’agència de disciplina urbanística, si bé el Consell de Mallorca ja n’havia elaborat els projectes de demolició. No debades, la manca de pressupost suficient per executar aquestes operacions és un dels motius que endarrereixen els esbucaments prevists.

Aquests retards se sumen a l’endarreriment que ja de per si generen els recursos dels propietaris davant la justícia. Es dóna el cas que prop del 90% dels expedients de demolició oberts contra les construccions il·legals són recorreguts als tribunals. D’aquests, més del 90% són resolts a favor del Consell de Mallorca. Tot i això, els procediments judicials acaben demorant l’execució dels expedients de demolició.

Sis demolicions el 2008

Al llarg de 2008, s’executaren sis demolicions. Fou esbucada una antena de telefonia mòbil a Valldemossa; un habitatge en sòl rústic a Sant Llorenç, el qual rebé una sentència penal per un delicte contra l’ordenació del territori, i una escala d’un habitatge a Santa Margalida. A ses Salines es demolí un habitatge de fusta ubicat en sòl rústic i, finalment, a Andratx es tomaren dues cases. Una de construïda en sòl rústic i l’altra en una Àrea Rural d’Interès Paisatgístic (ARIP). Només una de les demolicions fou duta a terme pel Consell. Les restants les realitzaren de manera voluntària els mateixos propietaris, si bé quan la institució insular ja disposava de la corresponent llicència municipal.

L’agència de disciplina urbanística, que ha entrat en funcionament aquest abril, té, per ara, cinc municipis adherits: Puigpunyent, Sineu, Alaró, Son Servera i Campanet.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/62674

Comentarios

		

Arxius

<Marzo 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia