Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Capdepera: “Hem actuat de manera correcta”

Capdepera: “Hem actuat de manera correcta”

(Diari de Balears, 18/12/2008)

El batle de Capdepera, Bartomeu Alzina, assegura que no va paralitzar l’obra perquè l’informe de l’arquitecte municipal no hi havia detectat problemes estructurals, sinó la manca de permisos

A.Bassa/J.Socies. | 18/12/2008. El batle de Capdepera, Bartomeu Alzina, insisteix que l’Ajuntament ha actuat de manera correcta en el tema de l’hotel Son Moll. Així ho ha assegurat el primer edil davant certes acusacions que en fan responsable la Sala per no haver precintat l’obra. "Repetesc que hem fet el que tocava. Nosaltres no donàrem la llicència perquè hi mancava la prèvia de Turisme i de Costes, no per problemes tècnics. Si no vaig paralitzar l’obra és perquè l’arquitecte no hi detectà res de tècnicament greu, sinó que hi mancaven una sèrie d’autoritzacions" [Nota de Disúrbia: i això, Sr. batle, ja és prou motiu, amb la Llei amb la mà, per aturar les obres, no cerqui més excuses]. Alzina explicà que des de la Sala s’havien emès tres ordres de paralització i s’havien fet diverses advertències al constructor. "El nostre arquitecte no hi detectà deficiències estructurals perquè, en aquest cas, s’hauria actuat amb total contundència. La llicència s’havia denegat per la manca d’una sèrie de papers".

Decret de batlia

Ahir, el batle dictà un decret de mesures de seguretat, amb el precintament i la suspensió immediata de les obres de l’hotel Son Moll. Així mateix, obrí el pertinent expedient d’infracció urbanística. "Nosaltres només podem actuar a partir del que diuen els tècnics i si després, des de la constructora, no s’adopten les mesures de seguretat necessàries, si hi fan feina de dia i de nit, tot això no ho podem controlar, nosaltres". Alzina es mostrà molt dolgut per les acusacions formulades contra ell i l’Ajuntament, però sobretot pel sinistre. "El que més mal em fa de tot això és la tragèdia, el dolor que pateixen les famílies".

Dispositiu

L’Ajuntament de Capdepera remeté un comunicat per informar que, des que tingué coneixement de l’accident, la Sala havia fet tot allò que estava en les seves mans. Així, posà en marxa un gran dispositiu d’assistència dels familiars. El comunicat és una resposta a les declaracions que han realitzat alguns familiars de les víctimes que acusen la Sala de no haver-hi fet res.

Silenci i llàgrimes pels amics

A les dotze del migdia, la plaça del Sitjar de Capdepera estava en silenci per honorar la memòria de quatre amics, quatre joves que han deixat tot Capdepera amb el cor encongit. En els cinc minuts de silenci convocats per l’Ajuntament de Capdepera, als 200 veïns de la localitat s’hi sumaren els batles de Sant Llorenç, Son Servera i Artà, que també volgueren mostrar així el seu condol als familiars i donar suport a l’equip de govern municipal i a tot el Consistori gabellí. Al final, uns aplaudiments forts serviren per cloure l’acte i per segellar l’homenatge a les quatre víctimes. El record de José Manuel Fernández Ciri, veí de Capdepera, es notava en els comentaris dels seus amics congregats a la plaça. La seva destacada i habitual presència en tots els actes festius de la localitat el feia molt conegut, i per això la seva mort ha estat un cop fort per als gabellins.

2008-12-18 | Etiquetes: , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/61125

Comentarios

		

Arxius

<Junio 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia