Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Inca: sanció a les quadres il·legals d’un testimoni del cas Cavallistes

Inca: sanció a les quadres il·legals d’un testimoni del cas Cavallistes

(Diari de Balears, 28/11/2008)

Jaume Aguiló no hauria demanat ni la llicència de construcció ni tampoc la d’activitat

M. Ramis | 28/11/2008. Un testimoni de la defensa del cas Cavallistes té un centre eqüestre il·legal en una finca rústica situada entre Inca i Llubí, segons consta a l’Ajuntament d’Inca. Concretament, el propietari de l’esmentat centre, Jaume Aguiló, hauria tomat una edificació ja existent i n’hi hauria aixecades sis de noves (que sumen al voltant de 1.000 metres quadrats) sense les corresponents llicències municipals. A més, hi hauria construït tres pistes per a cavalls (3.000 metres quadrats), hauria col·locat deu casetes de fusta i hauria tancat la finca. Tot sense cap permís. Així mateix, el Consistori inquer tampoc no té constància que el centre eqüestre disposi de la corresponent llicència municipal per poder desenvolupar la seva activitat.

Per tot això, s’espera que en el ple que s’ha de dur a terme avui dematí a Inca es doni compte de dos decrets de batlia que preveuen l’inici de dos expedients sancionadors contra Jaume Aguiló, un per a cada infracció. Els decrets de batlia també requereixen a Jaume Aguiló que sol·liciti a l’Ajuntament d’Inca "la llicència municipal oportuna". "Si abans de dos mesos no s’hagués sol·licitat o s’hagués denegat", es formularia una "proposta de demolició i reconstrucció de les obres", i es demanaria a l’empresa subministradora d’electricitat la suspensió del servei. Pel que fa a la llicència d’activitat, el decret concedeix cinc dies a Aguiló perquè "acrediti la legalitat de l’activitat", amb l’advertiment que la no acreditació suposaria l’adopció de la mesura cautelar de paralització i clausura de la instal·lació.

Testimoni de la defensa

Es dóna la circumstància que el promotor del centre eqüestre, Jaume Aguiló, està citat a declarar el proper dos de desembre pel cas Cavallistes, una presumpta trama orquestrada per l’exbatle de ses Salines Sebastià Vidal per legalitzar la seva casa de foravila mitjançant un interès general que va tenir el suport d’onze ajuntaments del seu mateix partit, el Partit Popular. Jaume Aguiló està cridat a declarar com a testimoni per la defensa d’alguns imputats del cas: el saliner Sebastià Vidal, el llucmajorer Joan Jaume Mulet, els poblers Antoni Serra i Jaume Llabrés, el llorità Joan Jaume, el viler Antoni del Olmo, el montuïrer Gabriel Matas, l’inquer Joan Rubert i el selvatgí i aspirant a la presidència del PP insular Joan Rotger. Tots són polítics del Partit Popular que han estat o continuen a la primera línia d’alguns ajuntaments.

És més, hi ha el cas que Joan Rubert és l’actual regidor de Fires de l’Ajuntament d’Inca, el Consistori que ha obert l’expedient sancionador contra Aguiló. Segons sembla, Jaume Aguiló és la persona que des de fa una dotzena d’anys s’encarrega dels espectacles eqüestres a sa Pobla. La informació d’Aguiló hauria motivat l’exbatle popular del Consistori pobler Antoni Serra a emetre una declaració jurada per escrit en què assenyala que els amics dels cavallistes de ses Salines havien actuat al municipi.

2008-11-28 | Etiquetes: , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/60796

Comentarios

		

Arxius

<Diciembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia