Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Abocador il·legal a Ciutadella

Abocador il·legal a Ciutadella

(Menorca, 26/08/2008)

Una parcel·la municipal situada al Cap d’Artrutx mostra un estat lamentable amb restes d’extraccions d’obres, peltret i fems que degraden la imatge de la urbanització més important del municipi

Isaac Pons de Rosa, Ciutadella. A la parcel·la situada entre els carrers Tramuntana i Mestral del Cap d’Artrutx es pot veure una enorme muntanya de materials àrids que es van acumulant allà, a mesura que s’han fet les obres de millora de les xarxes de clavegueram i serveis de la urbanització. Els veïns de la zona asseguren que ja fa tres anys que la pila de residus és en aquest solar municipal, un espai totalment abandonat que s’ha convertit en abocador. A les restes extractives que hi ha, s’hi han afegit piles de peltret de petites obres en apartaments propers, fems, electrodomèstics inservibles, mobles, sofàs, material de construcció o restes de poda. En definitiva, s’ha malmès una zona verda de marina baixa per col·locar-hi un abocador il·legal.

Els terrenys municipals, a part de presentar una situació que atempta contra la salut pública, no disposen de murs que delimitin l’extensió, i que puguin evitar qualsevol accés incontrolat, amb el conseqüent risc que això comporta.

A part d’això, també hi ha la degradació general de tot l’entorn d’aquesta parcel·la. Les voravies estan totalment destrossades, els vianants prefereixen caminar sobre l’asfalt i enfrontar-se als cotxes abans que arriscar-se a alguna lesió per haver caminat sobre una superfície tan deteriorada, amb forats i escletxes a cada pas.

Segons els veïns, aquesta situació d’abandonament es produeix des de fa almenys dos o tres anys, temps en què l’abocador ha anat creixent any a any, tot i les queixes formulades, requerint al Consistori en alguna ocasió que es retiri d’allà tot aquest munt de fems i es retorni la parcel·la al seu estat original. Els empresaris que regenten establiments comercials o restaurants a la zona veuen com aquesta zona ha perdut part del seu encant, quan conjugava una gran zona verda amb els apartaments, els xalets i l’oferta complementària.

Qualitat turística

El model turístic ideal per a Menorca és una de les discussions polítiques més freqüents a l’Illa, i la qualitat acaba sent sempre l’aspecte que més es destaca com a gran objectiu. El sector turístic i les administracions s’esforcen en convèncer els ciutadans sobre com ha de ser el producte que s’ofereixi als turistes, un destí interessant, de qualitat, amb bons serveis, bons allotjaments.

A Ponent, fa tot just un any que l’Ajuntament ha creat Ciutadella Turisme, un ens mixte, públic i privat, que ha de gestionar Ciutadella com a destí turístic. Una de les seves tasques és vetllar pel bon manteniment de les urbanitzacions, una feina que a dia d’avui no realitza, almenys en el cas d’aquesta parcel·la de titularitat municipal, ja que no ha estat capaç d’ordenar la restitució d’aquest indret. No es pot permetre que un espai públic presenti una imatge tan lamentable, i encara més si es pretén assolir un bon estatus turístic i una competència digna amb la resta de destins del Mediterrani. Aquesta és la imatge que s’enduen els visitants, testimonis directes d’aquesta deixadesa.

2008-08-26 | Etiquetes: , | Categories: Menorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/59104

Comentarios

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia