Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Ses Salines: l’acusació demana 126 anys de presó per a onze dirigents del PP pel cas Cavallistes

Ses Salines: l’acusació demana 126 anys de presó per a onze dirigents del PP pel cas Cavallistes

(Diari de Balears, 25/01/2008)

La meitat de la pena sol·licitada és per a Sebastià Vidal, exbatle popular de ses Salines

P.C. Palma.

L’acusació popular en el cas Cavallistes, exercida per Jaume Melis, ha presentat al Jutjat d’Instrucció 8 de Palma un escrit sol·licitant 126 anys de presó per als onze dirigents del PP que hi estan imputats. La causa que investiga l’emissió el 2005, per part de batles o tinents de batle del PP, de suposats certificats falsos per legalitzar una casa en sòl rústic de l’exbatle de ses Salines Sebastià Vidal amb l’argument que era un club hípic. D’aquells 126 anys de presó, l’acusació en demana 66 per a Vidal, 60 com a inductor de deu delictes de falsedat en document oficial i 6 més com a autor d’un delicte de falsedat en document oficial.

Els altres imputats són: Sebastià Escalas, Miquel Vidal, Joan C. Jaume Mulet, Joan Jaume Ramis, Catalina Soler, Antoni Serra, Joan Rubert, Antoni del Olmo, Joan Rotger i Gabriel Matas, Andreu Prohens i Sebastiá Portell. Per a aquests dos darrers, l’acusació demana 2 anys de suspensió com a autors de sengles delictes de falsedat. El jutge ha de decidir si admet la petició de la Fiscalia que s’inhibeixi, perquè passi al Tribunal Superior de Justícia de Balears, donada la condició d’aforada de Catalina Soler, batlessa de Felanitx i diputada en el Parlament.

L’escrit d’acusació assenyala que Sebastiá Vidal, «essent batle de l’Ajuntament de ses Salines, ordí una trama a fi de legalitzar dues edificacions alçades il·legalment sobre parcel·les de la seva propietat, situades en aquest municipi». «La trama en qüestió –afegeix– consistí a promoure la tramitació per part de l’Agrupació Cavalista de ses Salines, d’un expedient sol·licitant la declaració d’interès general a fi de, per una part, legalitzar les edificacions alçades a la finca propietat de l’acusat, i, d’altra banda, donar aparença de club social hípic al que realment era un habitatge unifamiliar ja edificat de manera il·legal». Precisa que «en desenvolupament de la fraudulenta trama idea, Sebastià Escalas, exercint com a zelador de l’Ajuntament de ses Salines, emet el 4 de gener de 2005, a petició de Sebastià Vidal, però apareixent com a formal peticionària Catalina Bonet Vicens, mare de Vidal, qui presentà un escrit al registre de l’Ajuntament el mateix 4 de gener de 2005 un informe d’antiguitat referit a una única edificació (quan la realitat física del terreny presentava dues edificacions) alçada a la parcel·la de referència asseverant que «l’antiguitat de l’edificació esmentada es pot estimar en més de 26 anys». Sobre aquesta qüestió, l’escrit subratlla que l’esmentada afirmació fou desmentida pels serveis tècnics del Consell.

Segons l’acusació, «per a la seva incorporació a l’expedient administratiu de sol·licitud de declaració d’interès general, Vidal es va valer del càrrec que exercia per sol·licitar en nom de l’Agrupació Cavallista de ses Salines fins a deu documents a d’altres ajuntaments que, al costat de l’elaborat per i firmat pel mateix acusat, ve a certificar una realitat impossible, ja que l’agrupació fou inscrita provisionalment en el Registre l’any 2001.

2008-01-25 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/55077

Comentarios

		

Arxius

<Octubre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia