Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Muro: el batle denuncia al jutjat un suposat delicte de falsificació de document públic

Muro: el batle denuncia al jutjat un suposat delicte de falsificació de document públic

(Diari de Balears, 11/05/2007)

Amengual diu que es falsificà la seva firma per anul·lar una nova plaça de tècnic d'Urbanisme

M.NADAL.Muro.
El batle de Muro, el socialista Pere Amengual, presentà ahir una denúncia al jutjat de guàrdia d'Inca per una presumpta falsificació de document públic. El batle denuncià que un o diversos desconeguts falsificaren la seva firma i el document per impedir la creació d'una nova plaça de tècnic d'Urbanisme municipal. Amengual explicà ahir els fets: «Per decret de Batlia s'aprovà crear una nova plaça de tècnic d'Urbanisme, per la qual cosa enviàrem les bases al Ministeri d'Administracions Públiques per tal que sortís publicat al BOE». Les bases aparegueren publicades al BOE el 3 de maig de 2007, però just un dia després de la publicació, el 4 de maig d'aquest any, el secretari municipal rebé una cridada del senyor Pedrosa del Ministeri de Madrid en la qual explicà que «l'anunci de la convocatòria de la plaça de tècnic d'Urbanisme ja havia sortit al BOE el dia anterior, per la qual cosa els havia arribat tard la sol·licitud d'anul·lació de l'anunci de la convocatòria», segons s'explica a la denúncia.

El secretari se sorprengué de la cridada i assegurà que ell no tenia constància que s'hagués enviat cap escrit sol·licitant l'anul·lació. A la denúncia presentada ahir pel batle de Muro s'explica que «el senyor Pedrosa manifestà que tenia un escrit firmat pel batle, amb segell del Consistori i amb registre de sortida en el qual, suposadament, el batle informava que s'havia presentat un recurs de reposició contra les bases i que, per tant, se sol·licitava l'anul·lació de la seva publicació fins nou avís», s'explica a la denúncia en què es continua dient que «el senyor Pedrosa aprofità per afegir que li cridava l'atenció la firma del batle que no semblava l'original». Amengual digué ahir que «una vegada que el secretari tingué el document, comprovà que era fals i que la firma del batle s'havia falsificat, igual que el número de registre de sortida i els segells del Consistori». A més, cal destacar que la tipografia del document falsificat no és la mateixa d'altres documents falsificats.

Per tots aquests fets, dels quals encara es desconeix la causa i l'autoria, es pot deduir la possible fet de falsedat de document públic i usurpació de funcions «amb l'única intenció de danyar la imatge del Consistori i dels seus càrrecs públics», acaba dient la denúncia. Tot i que ahir a Muro ningú s'atreví a donar noms sobre l'autoria del delicte, fonts municipals digueren que «hi ha d'haver interessos particulars perquè la plaça de tècnic d'Urbanisme no es convoqui abans de les eleccions», ja que segons s'explicà actualment els responsables d'urbanisme estan saturats de feina i amb aquesta nova plaça hi hauria un major control de l'àrea municipal.

2007-05-11 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/49340

Comentarios

		

Arxius

<Octubre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia