Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Èxit de la manifestació en contra de la política urbanística del Govern

Èxit de la manifestació en contra de la política urbanística del Govern

(18/03/2007)

Encara que no és un tema directament relacionat amb la disciplina urbanística (i és lamentable que els organitzadors no posassin més èmfasi en aquesta qüestió), volem fer-nos ressò de la manifestació que ahir dissabte va arreplegar a un nombrós conjunt de ciutadans farts per la manera en què es gestiona l'urbanisme a Mallorca.

Foren 60.000 segons els organitzadors, 45.000 d'acord amb la Policia Nacional, i 30.000 segons la Policia Local. Aquesta és la única xifra que esmenta el diari "El Mundo", absolutament entregat a la causa del Partit Popular (o, més ben dit, de certs sectors d'aquesta formació), i que avui s'ha fet servir com a exponent de la pelegrina tesi conservadora segons la qual la culpa de tot és d'Unió Mallorquina perquè els consells insulars són les institucions competents en matèria d'urbanisme i ordenació del territori. D'aquesta manera, aquest periòdic i qui el fa servir han insultat greument a tots els municipis balears governats pels propis conservadors (un 80%), que resulta que no pintarien res en la regulació i gestió de l'urbanisme. Una afirmació que seria classificada d'extremista si la haguessin pronunciat gent de l'esquerra, però que sembla ser que queda bé quan surt del Govern.

A més a més, no oblidem les malifetes que el PP ha muntat en forma de normes nefastes: la desafortunada disposició addicional divuitena de la la Llei 10/2003, de 22 de desembre (pensada per legalitzar la casa de Michael Cretu a Sant Antoni de Portmany), l'abominable Llei 11/2005, de mesures específiques i tributàries per a les illes d'Eivissa i Formentera en matèria d'ordenació territorial, urbanisme i turisme, la Llei d'acompanyament dels pressuposts de 2007 (inexplicable llevat que amb ella es volgués fer un favor a qualcú d'Eivissa...), i la desgraciada Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears (per no esmentar la Llei de capitalitat de Palma, que té com a principal objectiu el descontrol dels actes urbanístics de Cort). Tot plegat, un catàleg de barbaritats que ja hem criticat altres pics des d'aquest blog, i que, gràcies a Déu, no es va rematar amb l'aprovació d'una Llei del Sòl redactada pen... Jaume Massot. Això hagués estat ja massa fins i tot per al més acèrrims votants populars. Naturalment, aquestes normes, segons el PP, també les haurà inspirades el Consell de Mallorca...

Per si amb això no n'hi hagués prou, "El Mundo" ha iniciat una altra de les seves campanyes obssessives (recordem que aquest diari encara sosté, en contra de tota lògica, que va ser ETA qui perpetrà l'atentat de l'11-M) per desacreditar a tots els contrincants polítics del PP mitjançant imputacions de presumptes infraccions o delictes urbanístics. Com tothom sap, no és res més que una via de distreure l'atenció sobre els casos de corrupció que afecten als conservadors, i que són els que -pel fet de ser sistemàtics- són realment greus. Disúrbia continuarà informant als seus lectors de totes les notícies sobre disciplina urbanística que apareixin en premsa, però ja advertim que no participarem en certes campanyes mediàtiques amb clara intenció política més que per denunciar-les.

2007-03-18 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/48030

Comentarios

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia