Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Selva: el poble encara sap destriar que dues quarterades no són un quartó

Selva: el poble encara sap destriar que dues quarterades no són un quartó

(Diari de Balears, 28/02/2007)

Les construccions en sòl rústic i els adossats als pobles fan canviar la fesomia d'aquest terme

ANTONI MATEU.Palma.
Selva és un municipi particular. No es troba a vorera de mar, ni hi passa cap de les grans xarxes de comunicació de l'Illa. Tot el que allà succeeix té poca transcendència. Si miràssim les pàgines de premsa en què han aparegut els pobles del terme (Selva, Caimari, Moscari o Biniamar) durant aquesta legislatura, és ben segur que les podríem comptar amb els dits d'una mà. Un extern pensaria que no hi ha res més que fires i festes, i qualque pancaritat. La cosa, però, es troba lluny d'anar calmada. D'uns anys ençà la construcció en sòl rústic s'ha estès com un corc per tot el fora vila selvatgí. Si un puja al turó de Crist Rei, des d'on es pot veure la planura que s'estén entre Selva i Inca, observarà com hi han proliferat xalets i cases.

Aquest fenomen, lluny d'esvair-se, continua en augment. Basta fer un volt pel terme per ser-ne testimoni. Mentrestant, les denúncies per infraccions urbanístiques -suposant que hi hagi cap construcció que no s'adapti a la normativa- no surten a llum pública i la tasca de qui hauria de fer-les efectives (zeladors urbanístics o agents ambientals) és encara un misteri. El poble, que és savi, no se n'entén d'hectàrees, però a Selva tothom sap que dues quarterades no són un quartó. El ritme d'obres no minva i les llicències d'obres proliferen. I les Normes Subsidiàries, que és el document que ordena i planifica el creixement urbanístic de cada un dels municipis, a Selva encara estan pendents d'aprovació.

El batle major, Joan Rotger, també és director general d'Interior del Govern. Qui es cuida dels afers urbanístics de tot el municipi és Pere Seguí, batle pedani de Caimari, conegut arreu com es Figueroler. A Moscari, un dels altres llogarets, actualment hi ha sis promocions d'habitatges adossats en construcció. Això suposa un creixement d'una trentena d'habitatges per a un poble que tan sols té una població de devers tres-centes persones. Algunes d'aquestes promocions ja han penjat el cartell de «se venden adosados con terreno y piscina propia».

El municipi, per tant, experimenta una dèria urbanística que no té per finalitat acollir el jovent d'aquests pobles en edat d'emancipar-se. De manera paradoxal, molts de joves del municipi, a causa de la pujada dels preus de l'habitatge a Selva, no tenen més remei que establir-se a la veïna Inca. Allà, les promotores construeixen blocs de pisos a preus «relativament» barats, si es comparen amb els de Selva, a les nombroses barriades que s'hi estableixen. Per tant, Selva experimenta un canvi en el teixit social i un consum de territori que en cap cas no beneficia els residents dels quatre pobles.

2007-02-28 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/47531

Comentarios

1
De: Toni Martorell Mir Fecha: 2010-01-07 16:51

Això que publicau aquí no és res. Tot el poble esta plagat d'irregularitats, en Pere Segui deixa fer el que vulguin si son amics seus, en Joan Rotger no veu res (si si), la seva familia ha fet autentics desastres, i en Pere Nadal (aparellador municipal, també heu és de Lluc) deu ser el més irregular de Mallorca. No em parlem de UM, el regidor d'aquest partit i la seva família han construït pisos amb un volum molt superior al permès a les DOT, i en Rotger i en Nadal, li ha donat permís. En Santi Balaguer, podríem visitar ca seva, al camp, i veure si te permisos. L'anterior batlle de Biniamar (PP) te ordre de demolició de la seva vivenda en sol rústic, etc etc.		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia