Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > El Bloc presenta un decàleg contra la 'corrupció urbanística' a Palma

El Bloc presenta un decàleg contra la 'corrupció urbanística' a Palma

(Diari de Balears, 15/12/2006)

EU-EV i PSM denuncien fins a onze casos del govern Cirer

JOAN C. PALOS. Palma.
El Bloc presentà ahir davant l'Ajuntament el seu decàleg contra la «corrupció urbanística» a Palma. Es tracta d'un document que en format de diari -«Els blocs del Bloc»- reprodueix fins a 11 casos promoguts pel govern conservador de Catalina Cirer i, alhora, dóna la solució per acabar amb ells. El portaveu del grup municipal d'EU-EV i candidat a la batlia pel Bloc, Eberhard Grosske, i la número dos, Nanda Ramon, donaren a conèixer ahir les línies mestres de la seva nova campanya. Es tracta d'onze compromisos sobre la transparència i la participació dels veïns en la presa de decisions, sobre una gestió d'acord amb els interessos generals i la voluntat política de fer complir la llei, i sobre mesures legislatives que s'han d'impuslar des del Consistori.

Grosske aludí als processos especulatius de Son Fangos -on s'ubicarà el nou polígon per a les empreses de lloguer de vehicles- i Son Espases -possessió on es farà el nou hospital de referència- com a exemples de la corrupció urbanística detectada a Palma. A més, el candidat del Bloc assenyalà els atemptats contra el patrimoni a l'enderrocament del pont del Tren o les torres del Temple, i la «tolerància» front a l'urbanisme il·legal de Son Olivaret o la contaminació acústica del Megapark de l'Arenal.

L'urbanisme a la carta de Son Dameto Dalt i a Son Ximelis, la negligència en la tramitació de denúncies o els canvis d'usos injustificats d'equipaments socioculturals com el de la Calatrava completen la llista de casos presentats per aquesta nova coalició electoral «progressista, nacionalista i verda». Grosske i Ramon presentaren els seus compromisos per un Ajuntament «honest i transparent», on allò prioritari sigui «la publicitat i la participació ciutadana, la gestió d'acord amb els interessos generals i les modificacions de la normativa i les polítiques generals» per tal de posar fre a «l'especulació, tractes de favor i la tolerància front a l'incompliment de la llei».

El candidat del Bloc explicà que «corromput és qui s'aparta de la rectitud moral, però també qui canvia el sentit correcte de les coses, qui les devalua, qui les degrada o les contamina. Per això, un comportament municipal honest vol dir alguna cosa més que no robar». En aquest sentit, «els favors als amics o als interessos polítics de qui governa» han estat, segons Grosske, la norma d'aquest Consistori durant el mandat de la batlessa Catalina Cirer.

Quatre dels onze compromisos del Bloc fan referència a «acabar amb l'urbanisme a la carta com el que es pretén dur endavant pel Reial Mallorca, respectar la independència dels funcionaris, posar els mitjans i la voluntat política necessaris per fer complir les normes i l'aplicació estricta dels criteris d'incompatibilitat i dedicació exclussiva». D'aquesta manera, la coalició electoral fa passes per presentar el seu projecte municipalista.

2006-12-15 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/45457

Comentarios

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia