Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Ses Salines: l'exbatle Vidal ja intentà legalitzar les quadres el 2004 com a magatzem agrícola

Ses Salines: l'exbatle Vidal ja intentà legalitzar les quadres el 2004 com a magatzem agrícola

(Diari de Balears, 31/08/2006)

A l'expedient hi apareix un plànol on hi consta que l'edificació existent és un habitatge

J.M.S./LL.P. Ses Salines.
L'exbatle de ses Salines, Sebastià Vidal, ja intentà legalitzar les seves quadres de la finca de na Fonda a principis de l'any 2004 com a magatzem agrícola destinat a l'ús d'una Societat Agrària de Transformació (SAT). El dia 12 de gener de 2004 s'enregistrà a la Sala un projecte bàsic per a la construcció d'un magatzem agrícola quan les quadres ja estaven construïdes. El promotor d'aquest projecte era una societat agrària de transformació domiciliada a Campos. Aquest expedient de llicència d'obres serà presentat en els jutjats com a prova rellevant perquè en ell hi apareix un plànol de situació on hi està grafiada una casa i es detalla que és una «edificació existent actualment destinada a habitatge».

La importància d'aquest plànol rau en què quan el Consell de Mallorca legalitzà les quadres i la casa de Vidal, via interès general, com a seu de l'associació de cavallistes de ses Salines, posà com a condició que l'edificació no podia ser destinada a habitatge. De fet, en les seves declaracions públiques fetes quan es va destapar aquest cas, Vidal assegurà de forma rotunda que no vivia a l'habitatge de la finca de na Fonda. També ho va mantenir davant el jutge que instrueix la demanda contra ell i altres onze dirigents del PP entre batles i regidors, per «falsedat documental» que presentà un veïnat de Manacor.

Ara, aquest plànol que especifica que l'edificació estava destinada a habitatge, és una prova més que l'exbatle «faltà a la veritat». Aquest document s'afegeix a l'informe que varen emetre els tècnics del Consell que inspeccionaren la finca de la Fonda que varen concloure que la casa «era utilitzada com habitatge». En aquest sentit, l'informe detalla que «la distribució i programa són els propis d'un habitatge unifamiliar». Així mateix exposen que hi ha «un menjador amb xemeneia, cuina amb extractor de fums i un bany amb banyera». A més indiquen que l'edifici «disposa d'electricitat, abastiment d'aigua, sanejament, aire condicionat i toma d'antena de televisió».

D'altra banda, sembla que Vidal va desmuntar part del seu habitatge perquè en el moment de la inspecció, «l'edifici no estava moblat. A la cuina no hi havia placa, ni pica de fregar ni gelera. Al bany de la primera planta no hi havia el lavabo ni les aixetes i en tot l'edifici mancaven les tapes dels interruptor de llum». El Consell va revocar la concessió de l'interès general que legalitzaven les quadres i l'habitatge com a seu dels cavallistes. A més obrí el pertinent expedient d'infracció urbanística que pot suposar una sanció econòmica i la demolició. Sembla que les edificacions són il·legalitzables perquè la parcel·la només té quasi 7.000 metres quadrats quan la llei n'exigeix el doble.

2006-08-31 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/42565

Comentarios

		

Arxius

<Octubre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia