Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Santa Maria: el Consell obre diligències per tal d'investigar l'abast del cas Omniprint

Santa Maria: el Consell obre diligències per tal d'investigar l'abast del cas Omniprint

(Diari de Balears, 4/03/2006)

La denúncia contra la planta impressora de Son Llaüt ha estat remesa a Disciplina Urbanística
Nota de Disúrbia: continuen publicant-se notícies que no ho són en absolut, però que convenen als interessos econòmics dels mitjans de comunicació en disputa.

JOAN RIERA. Palma.
El Consell de Mallorca ha obert diligències sobre la planta impressora Omniprint, situada al polígon de Son Llaüt, després de la denúncia presentada pel regidor de Llucmajor Joaquín Rabasco. Aquesta denúncia s'ha remès al departament de Disciplina Urbanística perquè «actuï exactament com en tots els casos semblants conforme al principi d'igualtat davant la llei».

Ommiprint, on s'imprimeix El Mundo-El Día de Baleares, funciona sense llicència d'obertura ni d'activitat des de maig de l'any 2002 i, cosa que encara és més greu, és una nau que ultrapassa els 16 metres d'altària quan el màxim permès per la normativa vigent és de deu. Davant la denúncia de Rabasco, «el Consell no pot fer res més que actuar: hem de saber què ha passat», afirmà ahir el conseller d'Ordenació del Territori, Bartomeu Vicens. La denúncia ha passat a Disciplina Urbanística, que «actuarà amb criteris absolutament tècnics», afirmà Vicens.

Una de les primeres passes serà reclamar a l'Ajutament de Santa Maria, governat pel PSM, tota la informació que tengui al voltant de l'afer. Poques coses podran esbrinar els tècnics de Disciplina Urbanística amb la documentació municipal, que tan sols podrà aportar com a aprovat el Pla Parcial de principis dels anys noranta, en el qual s'estableix l'altària màxima de deu metres. A partir d'aquí, res de clar: ni projecte d'urbanització d'Omniprint, ni final d'obra, ni llicència d'activitat. Fa uns anys, l'equip de govern municipal va fer un tímid intent d'inici de procediment perquè «en alguns casos» es permetés l'altària de 16 metres a Son Llaüt. L'equip de batlia no gosà ni concloure ni aprovar el sorprenent procediment, ni molt manco remtre'l al Consell.

Ateses les circumstàncies de manca de documentació municipal, tot suggereix que Disciplina Urbanística acordarà procedir a una inspecció ocular de la planta Omniprint. La rotativa té participació de la societat madrilenya Unedisa i del grup turístic de Gabriel Barceló. Ambdós són propietaris de l'edició local d'El Mundo.

En el cas que la manca d'informació municipal i la inspecció de la nau fessin veure irregularitats als tècnics del Consell, aquests podrien obrir l'expedient corresponent de revisió d'obres, que podria concloure amb l'ordre de manar la davallada d'altària de l'edifici fins a un màxim de deu metres.

La institució insular ja ha actuat i actua en sitacions semblants, sobretot en construccions en sòl rústic quan aquestes superen la mida i l'alçada permeses per la llei. És el cas d'algunes intervencions a Andratx i a Santa Margalida, entre altres localitats.

2006-03-04 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/37943

Comentarios

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia