Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Ses Salines: Garí durà el secretari Burguera a la Fiscalia per «falsedat documental»

Ses Salines: Garí durà el secretari Burguera a la Fiscalia per «falsedat documental»

(Diari de Balears, 15/10/2005)

La Sala continua sense donar informació als partits de l'oposició

GUILLEM MAS. Ses Salines.
El regidor del Grup Mixt de l'Ajuntament de ses Salines, Francesc Garí, va anunciar que denunciarà davant la Fiscalia el secretari de la Corporació, Joan Burguera, per «falsedat documental». La història es remunta al 19 de juliol de 2004 quan Magdalena Vidal, mare del secretari en qüestió, presentà una sol·licitud de llicència d'obra menor 45/2004 per canviar «12 metres quadrats de teules d'una barraca existent situada a la parcel·la 133 del polígon 8 del terme municipal de ses Salines». El regidor Francesc Garí, mitjançant també proves de fotos aèries, manifestà que «som saliner de tota la vida i allà no hi ha hagut mai cap barraca ni res de semblant».

Dia 10 d'octubre del 2005, Garí es personà al registre general de la Sala i demanà de manera oral a la tècnica d'administració Francisca Ferrer si se li podia facilitar informació sobre l'esmentat expedient d'obres, a la vegada que se li denegà l'accés a la informació al·legant que ho havia de fer per escrit. Aquest fet fou reflectit a un mitjà de comunicació el passat dia 11 d'octubre.

El mateix dia 11 d'octubre, a les 11 hores, el secretari Joan Burguera fa constar davant la Fiscalia que els fets abans dits «són falsos i que suposen una injúria amb difusió que afecten greument no només la dignitat de la meva persona sinó també com a professional». A la vegada, demanà a Batlia que també es posicionàs al seu costat.

El mateix dia, a les 11.39 hores, Garí presentà una instància sol·licitant l'expedient de la llicència demanada per la mare del secretari. Passades les 12 hores de la mateixa data, 14 funcionaris i personal interí de la Sala, entre els quals figuren militants del PP i familiars de l'exbatle Vidal, signen un document per enviar a la Fiscalia on detallen el mateix que declarà el secretari i hi afegí dues novetats. Per una banda, que la tècnica administrativa Francisca Ferrer expressà «després de consultar-ho amb l'afectat» -s'ha d'entendre aquí com afectat el secretari Burguera i no la seva mare, que és com hauria de ser- mentre també s'afirma que «fins a la data no s'ha rebut cap petició ni escrita ni verbal per part de Garí perquè se li mostràs un expedient d'obra de la mare del secretari», posant-ho en coneixement també de la Fiscalia. Garí registrà la seva sol·licitud abans que l'esmentat document signat pels funcionaris. El mateix dia a les 12.19 hores, la batlessa, Maria Bonet, afirma el mateix que els funcionaris i interins, obviant també l'escrit registrat per Garí.

Ahir després del ple, als passadissos la funcionària Ferrer admeté davant els mitjans que Garí sí que demanà oralment l'expedient 45/2004. L'oposició informà de la convocatòria de places i tornà acusar l'equip de govern de negar-los informació.

2005-10-15 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/33823

Comentarios

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia