Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Ses Salines: nervis en el PP entorn de la polèmica per la legalització de la casa del batle

Ses Salines: nervis en el PP entorn de la polèmica per la legalització de la casa del batle

(Diari de Balears, 9/08/2005)

Desconvocada la reunió per aclarir l'actuació dels ajuntaments que li donaren suport

G.M./ A.B./ J.S. Ses Salines.
La polèmica generada entorn del batle popular de ses Salines, Sebastià Vidal, ha generat una situació de malestar i nervis en el si del PP.

Tot i que ahir hi havia convocada una reunió per a les 19.30 hores a la seu dels populars entre els onze batles que signaren el certificat que acompanyava l'expedient per sol·licitar l'interès general per a les polèmiques quadres, que després derivà també en la legalització de la casa del batle saliner, amb l'objectiu d'esbrinar els fets i de fer-hi una mica de llum, el secretari general del partit, José María Rodríguez, decidí desconvocar-la davant del caire públic que havia pres la trobada.

«Silencis prudents», «secretisme entorn del tema», «desconeixement de la fita» o «del lloc de trobada», foren les respostes d'alguns batles esquitats per la polèmica. Alguns, com el de Campos, Andreu Prohens, digueren que «jo no he estat convocat mai». Altres, com el de sa Pobla Antoni Serra, parlaven d'una reunió sense saber-ne el lloc; o, com en el cas del primer edil de Santa Margalida, Antoni del Olmo, que afirmava que «hi ha una reunió, però no hi assistiré perquè ara són les festes de Can Picafort».

Desconcert i consignes de silenci. La reunió, en principi, s'havia convocat per parlar del tema en qüestió, llimar diferències entre les diferents opinions del batles i arribar així a un bon clima d'entesa entre els primers edils del PP, rompuda per malentesos a l'hora de signar els polèmics documents.

La intenció de la direcció del partit era mirar de recompondre i tancar files entorn del batle de ses Salines, el qual ha vist que els seus companys de partit li han donat l'esquena, perquè se senten «enganats» i «emprenyats» per la seva actuació. Així, coincidiren que es pensaven que firmaven per una bona causa, la legalització d'unes quadres destinades a una agrupació local de cavallistes, i després es temeren que de rebot es legalitzava la casa dormitori de la primera vara de ses Salines, Sebastià Vidal.

La situació s'ha desbordat i tothom està d'acord que s'ha de treure a llum la veritat. Molts coincideixen a retreure a Vidal el fet que «els enganàs», perquè «signàrem només per justificar la participació de l'Agrupació Cavallista de ses Salines als actes de les localitats de les quals som batles».

Així, el batle de Lloret, Joan Jaume, afirmà que «no sabia per què ho firmava i, ara que conec els fets, no hauria actuat igual i no ho tornaria a signar, perquè consider que s'ha utilitzat per a coses que no estan bé».

El batle de Selva, Joan Rotger, també mostrà el seu desconeixement respecte del certificat. «Jo només era conscient que firmava a favor de les actuacions de l'Agrupació Cavallista de ses Salines». Qui sembla que s'ho ha pres d'una manera més seriosa ha estat el primer edil de sa Pobla, Antoni Serra, que a hores d'ara encara no recorda que signàs cap document relacionat amb el tema, encara que hagi sortit a la llum pública. Per esbrinar la procedència de la seva signatura, el 4 d'agost passat encarregà una investigació interna amb quatre punts bàsics: que el secretari municipal comprovi en el Consell de Mallorca la veracitat de la seva rúbrica; qui demanà el certificat; qui ha fet el dictamen tècnic i l'ha posat al capdavant i des de quan estava en vigor l'agrupació de cavallistes salinera. Així mateix, Serra en demanà disculpes al poble, tot mostrant el seu malestar per tota aquesta polèmica.

En aquest sentit, el batle de Santanyí, Miquel Vida, afirmà que «jo no tenia constància de la legalització de la casa del batle de ses Salines».

2005-08-09 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/32214

Comentarios

		

Arxius

<Octubre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia