Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Manacor: Majorica haurà d'enderrocar una obra il·legal feta a l'aparcament de la fàbrica

Manacor: Majorica haurà d'enderrocar una obra il·legal feta a l'aparcament de la fàbrica

(Diari de Balears, 27/06/2005)

L'empresa volia fer un magatzem, però començà sense llicència i ara a més és il·legalitzable

J.M.SASTRE. Manacor.
El pla de trasllat de la fàbrica de perles de Via Majorica cap a la de joies del polígon industrial, un cop venuda la primera a una empresa immobiliària, segueix el seu ritme, però ara s'ha topat amb un nou contratemps causat per la nul·la planificació de la mateixa empresa.

L'empresa ha construït una obra il·legal a la zona de l'aparcament de la fàbrica de joies del polígon industrial que l'Ajuntament de Manacor ha paralitzat, ja que el projecte no disposa de la preceptiva llicència municipal d'obres. Tanmateix la Sala no l'hauria concedida perquè allà on ha estat construïda és il·legal i il·legalitzable.

La regidora d'Obres de l'Ajuntament de Manacor, Bel Febrer, així ho confirmà. «Vàrem obrir un expedient d'infracció urbanística, paralitzàrem l'obra i reclamàrem a l'empresa que fes un projecte de legalització perquè volíem trobar una solució a aquest problema», apunta Febrer, qui afegeix que malgrat tot «posteriorment s'ha demostrat que això no és possible perquè l'obra no només és il·legal sinó que és il·legalitzable». En aquest sentit, Bel Febrer explica que el problema principal és que l'obra no respecta la reculada que ha de deixar amb el veí. Concretament, per poder-se edificar, la nau hauria d'estar a una distància mínima de cinc metres amb el solar del costat, tal com exigeix la normativa en el polígon industrial. L'obra està aixecada en zona no edificable.

Demolició
Ara l'empresa haurà de presentar un projecte de demolició, enderrocar la construcció i finalment pagar una sanció econòmica que oscil·larà entre el 50 i el 100 per cent del valor de l'obra realitzada.

En principi aquest immoble estava destinat a ser un magatzem de diferents productes. Tot apunta que el motiu de la construcció d'aquest magatzem és que la fàbrica de joies del polígon industrial ha quedat petita des que començà el trasllat de la fàbrica de perles del nucli urbà del municipi. Des que es va vendre el solar de la fàbrica de perles a una immobiliària per un total de 12'1 milions d'euros, l'empresa començà a fer el trasllat primer dels treballadors. Posteriorment ha d'anar canviant la resta d'infrastructures. Això suposarà que l'empresa hagi de fer diferents projectes que, de moment, s'estan retardant.

A tot això, els treballadors veuen com l'empresa va improvisant i el fet que construís aquesta obra sense demanar llicència d'obra és una prova més «que fan les coses sense cap tipus de planificació i que no tenen cap projecte fet», expliquen els treballadors.

Així mateix, i pel que fa als canvis, l'empresa digué que cerca un indret a la ciutat per obrir el que ha de ser la nova botiga de la factoria i que té tres opcions.

2005-06-27 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/31161

Comentarios

		

Arxius

<Octubre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia